Workshops en ateliers.

De inhoud van de workshop is leren werken met kinesiologische testen waarbij je zeer snel de prioriteit van je behandeling kan bepalen aan de hand van spiertesten.
Door middel van gerichte spiertesten en handmodes communiceert de therapeut met het fysiek-energetische lichaam van de cliënt.

Het is een basismethode die je gemakkelijk in je eigen manier van werken kan integreren. Het lichaam kan aangeven welke vorm van behandeling het belangrijkste is.

 Inhoud van de cursus:

  • Historiek
  • Filosofie: de driehoek van gezondheid
  • Leren testen: wat is zwak, wat is sterk?
  • De verschillende handmodes en hun betekenis
  • De orgaanreflexpunten
  • De 7 hoofdchakra’s
  • De meridianen
  • Uittesten van bloesems en supplementen

Deze workshop duurt twee uren.

We werken in groepen van maximum 15 mensen.

Deze workshop wordt begeleid door Ingrid. 

data:  worden nog bekend gemaakt.

deelname: €90

inschrijving: kristien.polmans@li-en.be

adres: de grote vergaderzaal van het Natuurpunthuis op de Kinderboerderij, Putvennestraat 108 te 3500 Kiewit-Hasselt

Klank is trilling. Klank dringt diep door in je lichaam en geest, dit gaat via het water in je lichaam. Klank dringt door tot in de diepere lagen van je bewustzijn. Zo kan je via klank emoties ervaren zoals vreugde, verdriet, blijdschap, geluk…. Het brengt orde, helderheid en rust in je denkpatronen en je hele ‘zijn’.

Stel je nu eens voor dat we enkel klank maken via onze eigen stem! Geen enkel instrument is zo puur als onze eigen stem. Stel dat we de trilling van onze eigen stem eens bewust inzetten, wat zouden we dan kunnen ervaren?... We doen zowel individuele oefeningen als oefeningen in groep. We gaan aan de slag met klinkers, luide en zachte stem, met en zonder lichaamsbeweging, nabootsten van geluiden, nieuwe geluiden ontdekken, geven en ontvangen van klanken en zoveel meer…. Voor deze workshop is geen stemervaring nodig, is ‘mooi’ kunnen zingen niet van tel…

 Enkel het jou durven openstellen om klank te maken met je eigen stem en je gedragen voelen door de klank van de groep. Ga mee op ontdekkingstocht naar de kracht van je eigen stem.

Deze workshop wordt begeleid door Liesbeth & Kristien.

deelname: €15

Datum: 23/05/2019 van 19.30u tot 21.30u

inschrijving: kristien.polmans@li-en.be

adres: de grote vergaderzaal van het Natuurpunthuis op de Kinderboerderij, Putvennestraat 108 te 3500 Kiewit-Hasselt

 

Indien u zich wenst in te schrijven, gelieve de naam van de workshop erbij te vermelden.

Het uitgangspunt voor deze reeks creatuur-workshops is het voelen en het doen, waarbij de natuurbeleving van het kind centraal staat bij elk onderdeel. De middelen die worden aangewend zijn diverse artistieke technieken. Anders dan in het reguliere onderwijs is het resultaat ondergeschikt aan de beleving. Zingen - dansen - trommelen - tekenen - schilderen - vertellen... Contact met de natuurlijke omgeving staat voorop in dit concept. Dat betekent dat elke sessie, elk thema, elke activiteit een twee-ledige structuur zal hebben: een binnenluik en een buitenluik, waarbij het buitenluik prioriteit heeft. De weersomstandigheden zullen telkens de balans tussen de twee luiken bepalen.

 

Planning versus improvisatie

Een belangrijk verschil met een schoolse omgeving - waar terecht eindtermen moeten gehaald worden - is hier de flexibiliteit waarmee we zullen omgaan met de activiteiten en de thema’s die we hebben voorbereid.

Er zal uiteraard een educatief kader en een structuur zijn, maar daarbinnen behouden we de vrijheid om zowel de planning als de duur van bepaalde activiteiten aan te passen aan de omstandigheden van het moment.

  

Afwisseling actie & rust

Een rode draad doorheen alle sessies is een doelbewuste afwisseling tussen actie en rust, zowel binnen als buiten.

Actie: bewegen - creëren - uitbundige expressie - creatieve technieken aanleren...

Rust: stille momenten - luisteren - zitten - liggen - meditatie technieken... 

 

Leeftijd 6 - 9 jarigen:  wordt begeleid door Martine en Kristien. 

Leeftijd 9 -12 jarigen: wordt begeleid door Koen Fossey en Kristien

 

deelname: €10, natuurpuntleden €8 (drankje en koekje inbegrepen)

maximum 15 deelnemers 

adres: Natuurpunthuis kinderboerderij, Putvennstraat 108, 3500 Kiewit-Hasselt

 

 

Acupressuur is een techniek die behoort tot de traditionele Chinese geneeskunde waarbij energieën van het lichaam geregeld worden door het manipuleren van specifieke punten.

De druk stimuleert de natuurlijke genezingskrachten van het lichaam en geeft het immuunsysteem een boost door de spierspanning te minderen en de bloedcirculatie te bevorderen. Elk punt staat in verbinding met een specifiek soms verrassend orgaan. In deze workshop gaan we leren hoe we deze punten zelf kunnen activeren en onze emoties hierdoor in evenwicht kunnen brengen. De belangrijkste emoties komen hierbij aan bod:

angst, boosheid, verdriet, onrust en piekeren. Je leert ook werken met Inner Childpunten, mudras gebruiken en de TAT of Tapas Acupressure Technique.  Deze workshop duurt twee uren.  We werken in groepen van maximum 15 mensen.

Deze workshop wordt begeleid door Ingrid.

data worden nog bekend gemaakt.

deelname: €30

inschrijving: kristien.polmans@li-en.be

adres: de grote vergaderzaal van het Natuurpunthuis op de Kinderboerderij, Putvennestraat 108 te 3500 Kiewit-HasseltIn deze cursus van 7 avonden leer je de energie van jouw chakra systeem kennen en hoe je in het leven staat. Je ontdekt jezelf op een diepere laag (fysiek & spiritueel) en de inspirerende lessen geven je tools mee om in het dagelijkse leven meer helderheid te krijgen over de verbinding met jezelf en jouw omgeving. Bewustzijn en de behoefte aan groei, eerlijk naar jezelf en je eigen verantwoordelijkheid kijken zijn een voorwaarde voor innerlijke groei. We behandelen elke avond een chakra zodat je voldoende tijd hebt om het thema te integreren en het toe te passen.

 

We overlopen kort de basiskennis van elke chakra.

Vervolgens gaan we leren voelen en ervaren van elke chakra-energie en breiden dan uit met praktische oefeningen.Dit doen we door energetische oefeningen, bewegen, meditatie, ademhaling, klanken maken, mudra’s, en nog veel meer. We baseren ons hierbij op technieken uit Tai Chi, Qi Gong, Tibetaanse klankenleer, Kinesiologie e.a. 

Na iedere cursusavond krijg je huiswerk mee om dieper in het thema te komen en zo de opgedane kennis te gaan voelen en ervaren om het vervolgens in je dagelijks leven toe te passen. Echte kennis ontstaat pas als je het zelf doorleeft.

Indeling: 

Avond 1: Basischakra: verkennen, leren gronden, “Ik mag er zijn”

Avond 2: Heiligbeenchakra : energie ontdekken in mijn buik, wat voel ik allemaal? En hoe sta ik in verbinding met mijn emoties?

Avond 3: Zonnevlechtchakra: hoe ga ik om met kracht? Innerlijk vuur activeren. Ontdekking van de krijger!

Avond 4: Hartchakra: harmonie en balans in relatie tot iedereen en alles waarmee je in contact komt.

Avond 5: Keelchakra: ik mag mezelf uiten en delen wat er in mijn binnenwereld speelt.

Avond 6: Voorhoofdschakra: gebruik ik mijn intuïtie, zelfinzicht?

Avond 7: Kruinchakra: uitstralen van geluk en verbondenheid.

deelname: €350

maximum 12 personen

DATA: 25/09, 09/10, 23/10, 06/11, 20/11, 4/12 en 18/12 telkens van 19.30u tot 22u

 

Zingen en samen zingen is een enorm deugddoende ervaring! Het doet je goed voelen! Wij zouden graag iedereen die wil dit laten ervaren, ook diegenen die geen muziekbasis of echte zangervaring hebben. Wanneer je graag wil zingen, maar je hebt angst om met mensen om je heen te zingen, je denkt dat je niet kan zingen door bepaalde overtuigingen die je hebt, of je durft gewoon niet te beginnen aan ‘zingen’… Dan kan deze workshop je helpen de weerstand om vrij te zingen te overwinnen.In een kleine groep bouwen we veiligheid op, starten we van daaruit met kleine klankspelletjes, gaan we voorbij het denken, tot we uiteindelijk komen tot zalig klanken maken of zelfs een lied zingen…. Deze workshop duurt 2 uren. We werken in groepen van maximum 15 mensen.

 

Mogelijk ervaar je een grotere remming en voel je de behoefte om blokkades te doorbreken. Binnen een traject stembevrijding gaan we dieper in op de hindernissen die je ervaart, de angsten die er zijn om vrijuit te zingen, of zelfs te spreken. Onze ervaring laat ons zien dat door het begeleiden en aanmoedigen om emoties uit te zingen, verdriet, woede of pijn een uitweg hebben. Het is een intens proces waar je door gaat, het geeft je inzichten, bevrijding en rust. Onze bekommernis binnen het hele traject gaat dan ook uit naar het absoluut veilig voelen. We werken met kleine groepen van maximum 10 personen. Dit geeft ons de mogelijkheid om binnen de groep ook individueel te werken.  Het hele traject omvat 7 sessies van 2,5 uren.

Wat kan je verwachten in het traject?
– oefeningen ivm houding en ademhaling
– ontspanningsoefeningen

– klanken maken vanuit emotie en blokkades doorbreken
– opbouwen van je zelfvertrouwen rond je stemgebruik
– leren houden van je eigen stemkleur en mogelijkheden
– jouw stemklank ten gehore brengen aan de groep
– samen zingen van liederen/ mantra’s

 

Planning 2019

We bieden de mogelijkheid om op voorhand een initiatieworkshop te volgen zodat je voor jezelf kan uitmaken of het hele traject bij je past.

De initiatie en het traject worden begeleid door Liesbeth & Kristien.

 

data initiaties (één uit te kiezen):  

donderdag 26/09 van 19.30u tot 21.30u

maandag 30/09 van 19.30u tot 21.30u

 

data initiaties in samenwerking met Vormingplus:

meer info via https://www.vormingplus-limburg.be/maak-kennis-met-stembevrijding

woensdag 02/10 van 19.30u tot 21.30u 

donderdag 16/01/2020 van 19.30u tot 21.30u

 

 

data traject, 7 donderdagavonden van 19.30u tot 22u (in zijn geheel te volgen):

reeks najaar 2019: 10- 17- 24/10, 07- 14- 21- 28/11

reeks winter 2020: 03- 10-17/02, 02- 09- 16- 23/03 

 

deelname: €15 voor een initiatie, €315 voor het traject

                Volg je het traject, wordt de prijs van de initiatie in mindering gebracht.

inschrijving: kristien.polmans@li-en.be

adres: de grote vergaderzaal van het Natuurpunthuis op de Kinderboerderij, Putvennestraat 108 te 3500 Kiewit-Hasselt